• Početna
  • Analiza nutritivnih vrijednosti hrane

Analiza nutritivnih vrijednosti hrane

Podijelite

Provodimo ispitivanja osnovnih sastojaka hrane kao što je ispitivanje sadržaja bjelančevina, masti, ugljikohidrata, vlakana, pepela, vlage, soli i dr. Navedena ispitivanja provode se u svrhu deklariranja hranjive vrijednosti prehrambenih proizvoda i izrade nutritivne deklaracije, što je u skladu s Uredbom EU br. 1169/2011 o informiranju potrošača o hrani, kako bi bili informirani pri odabiru, upotrebi i korištenju hrane na siguran način.

NUTRITIVNA DEKLARACIJA

Osnovni sadržaj:

Energetska vrijednost (kJ/kcal)

Masti / od kojih zasićene masne kiseline

Ugljikohidrati / od kojih šećeri

Bjelančevine

Sol

Dodatno:

jednostruko i višestruku nezasićene masne kiseline

škrob

vlakna

ISPITIVANJE UGLJIKOHIDRATA Ugljikohidrati su uz proteine i masti, najvažniji nutrijenti u hrani. Dijele se na:

šećere (uglavnom monosaharidi i disaharidi)

škrob i ostali probavljivi polisaharidi

dijetalna vlakna

Virtus dizajn
Virtus dizajn
Pirovačka 14
10040 Zagreb
Croatia
Tel: 092 339 1379
Otvoreno:
09:00 - 17:00
Virtus dizajn